Schooluniformen: verbeteren ze echt de prestaties van de leerlingen, het gedrag? (2024)

Facebook Twitter LinkedInReddit Email

decennia geleden werden uniformen meestal gedragen door leerlingen die naar privé-of parochiale scholen gingen. Maar als de lokale school besturen hebben meer gericht op het verbeteren van gestandaardiseerde testscores en campus veiligheid, een groeiend aantal zijn begonnen met het eisen van schooluniformen — meestal, een poloshirt van een bepaalde kleur gecombineerd met marine of kaki broek, rokken of shorts. Bijna 22 procent van de openbare scholen in de Verenigde Staten vereist uniformen in 2015-16-omhoog van bijna 12 procent in 1999-2000, volgens het National Center for Education Statistics (NCES).Voorstanders beweren dat studenten meer aandacht zullen besteden aan hun klaswerk als ze niet bezig zijn met mode, en dat ze zich beter zullen gedragen. Ondertussen zeggen schoolbestuurders dat uniformen helpen om bendegerelateerde stijlen en logo ‘ s te elimineren. Ze maken het ook makkelijker om een vreemdeling op de campus te zien.

ondanks hun gerapporteerde voordelen zijn verplichte uniformen controversieel omdat veel ouders en studenten het idee niet leuk vinden om kinderen te dwingen zich gelijk te kleden, wat volgens hen de Vrijheid van meningsuiting onderdrukt. Sommige gezinnen klagen over de financiële last van de aankoop van uniformen in aanvulling op de andere kleding van hun kinderen. Jaren geleden klaagden ouders ook dat het moeilijk was om uniformen te vinden, maar dat was geen probleem meer nadat grote winkelketens als Target en Wal-Mart ze begonnen te verkopen.Aangezien openbare scholen debatteren over de verdiensten van uniformen — sommige schoolbesturen hebben het idee al jaren rondgestraald — is het belangrijk dat journalisten weten wat het onderzoek over dit onderwerp zegt. Schoolambtenaren raadplegen niet altijd academisch onderzoek voordat ze een plan op tafel leggen.

om journalisten te helpen hun reportages en fact check claims te onderbouwen, heeft de bron van de Journalist verschillende academische studies bijeengebracht die het waard zijn om te bekijken. Verslaggevers kunnen ook willen rapporten over uniform gebruik van de NCES, die verzamelt en rapporteert gegevens met betrekking tot schooluniformen, dress codes en boek tassen in openbare scholen te onderzoeken.

———–

“School Discipline, schooluniformen and Academic Performance”
Baumann, Chris; Krskova, Hana. Internationaal tijdschrift voor Onderwijsmanagement, 2016. DOI: 10.1108 / IJEM-09-2015-0118.

samenvatting: Deze studie onderzoekt testscores en studentengedrag in de Verenigde Staten, Canada en 37 andere landen om te bepalen of uniformen invloed hebben op studentendiscipline. De onderzoekers ontdekten dat de best presterende studenten het meest gedisciplineerd zijn. Bovendien: “voor landen waar studenten schooluniformen dragen, bleek uit ons onderzoek dat studenten beduidend beter luisteren, dat er lagere geluidsniveaus zijn en lagere onderwijstijden met klassen die op tijd beginnen.”

” Dressed for Success? Het Effect van schooluniformen op prestaties en gedrag van leerlingen ”
Gentile, Elizabetta; Imberman, Scott A. Journal of Urban Economics, 2012, Vol. 71. doi: 10.1016 / j. jue.2011.10.002.

Abstract: “Uniform gebruik in openbare scholen neemt toe, maar we weten weinig over hoe ze studenten beïnvloeden. Met behulp van een unieke dataset van een groot stedelijk schooldistrict in het zuidwesten van de Verenigde Staten, beoordelen we hoe uniformen gedrag, prestaties en andere resultaten beïnvloeden. Elke school in het district bepaalt de adoptie onafhankelijk, het verstrekken van variatie over scholen en tijd. Door het opnemen van student en school fixed-effects vinden we bewijs dat uniforme adoptie de aanwezigheid in de middelbare klassen verbetert, terwijl op basisscholen ze leiden tot een grote toename van de lerarenretentie.”Units in the Middle School: Student Opinions, Discipline Data, and School Police Data”
Sanchez, Jafeth E.; Yoxsimer, Andrew; Hill, George C. Journal of School Violence, 2012. DOI: 10.1080 / 15388220.2012.706873.

samenvatting: onderzoekers vroegen studenten van een stedelijke middelbare school in Nevada wat zij dachten van het dragen van uniformen. Hun openbare school had een uniform beleid aangenomen nadat medewerkers gefrustreerd raakten met het eerdere dresscode beleid, wat resulteerde in meisjes die onthullende kleding droegen en jongens die overhemden droegen met ongepaste berichten en afbeeldingen. Belangrijkste afhaalmaaltijden van de studie: de overgrote meerderheid van de studenten zei dat ze een hekel aan uniformen, hoewel sommigen het erover eens waren dat er voordelen waren. “Bijvoorbeeld, met betrekking tot geslacht, meer dan verwacht vrouwen dan mannen aangegeven studenten behandeld hen beter met uniformen. Ook kregen minder vrouwen dan mannen detentie voor het niet dragen van een uniform of voor het dragen van een uniform ongepast.”

” passen schooluniformen goed? Resultaten van de ECLS-K en de NELS ”
Yeung, Ryan. Educational Policy, 2009, Vol. 23. doi: 10.1177 / 0895904808330170.

Abstract: “een van de meest voorkomende voorstellen voor de hervorming van het Amerikaanse onderwijssysteem is het verplicht stellen van schooluniformen. Voorstanders beweren dat uniformen scholen veiliger kunnen maken en ook het schoolbezoek kunnen verbeteren en de prestaties van studenten kunnen verhogen. Tegenstanders beweren dat uniformen niet zijn bewezen te werken en kan een inbreuk op de Vrijheid van meningsuiting van jongeren. Binnen een econometrisch kader onderzoekt deze studie het effect van schooluniformen op de prestaties van studenten. Het pakt methodologische uitdagingen aan door het gebruik van een functionele vorm met toegevoegde waarde en het gebruik van meerdere datasets. De resultaten wijzen niet op een significant verband tussen schooluniform beleid en prestaties. Hoewel de resultaten beide kanten van het uniform argument niet definitief ondersteunen of afwijzen, intieme ze sterk dat uniformen niet de oplossing zijn voor alle kwalen van het Amerikaanse onderwijs.”

“Effects of Student Uniforms on Attendance,Behavior Problems, Substance Use, and Academic Achievement”
Brunsma, David L.; Rockquemore, Kerry A. The Journal of Educational Research, 1998, Vol. 92. doi: 10.1080 / 00220679809597575.

Abstract: “verplicht uniform beleid is de focus geweest van de recente discours over de hervorming van de openbare scholen. Voorstanders van dergelijke hervormingsmaatregelen benadrukken de voordelen van studentenuniformen op specifieke gedragsmatige en academische resultaten. Gegevens van de tiende graad uit het Nationaal longitudinaal Onderwijsonderzoek van 1988 werden gebruikt om de beweringen van uniform advocates empirisch te testen. De bevindingen geven aan dat studentenuniformen geen direct effect hebben op middelengebruik, gedragsproblemen of aanwezigheid. In tegenstelling tot de huidige discussie vonden de auteurs een negatief effect van uniformen op de academische prestaties van studenten. Een Uniform beleid kan indirect van invloed zijn op het schoolmilieu en de resultaten van de leerlingen, doordat het een zichtbaar en openbaar symbool vormt voor de inzet voor verbetering en hervorming van de school.”

“schooluniformen, Academic Achievement, and Uses of Research”
Bodine, Ann. The Journal of Educational Research, 2003, Vol. 97. doi: 10.1080 / 00220670309597509.

Abstract: “schooluniformen worden bepleit om een reeks sociale, educatieve, economische en familiale redenen. In 1998 publiceerde het Journal of Educational Research (de JER) een artikel van D. Brunsma en K. Rockquemore dat beweert dat uniformen correleren negatief met academische prestaties, maar de gegevens in dit artikel eigenlijk tonen positieve correlatie tussen uniformen en prestatie voor de totale steekproef, en voor alle behalve 1 school sector. Uit onderzoek naar de structuur van het argument blijkt dat de onjuiste bewering het gevolg is van een misleidend gebruik van sectoranalyse. Gelijktijdig met het JER-artikel, en op basis van dezelfde National Education Longitudinal Study: 1988 database, een Educational Testing Service artikel gemeld dat er geen correlatie bestaat tussen uniformen en prestatie. De twee artikelen worden in deze studie met elkaar vergeleken. Het effect van nieuwe communicatietechnologie op het vergroten van het politieke gebruik van academisch onderzoek wordt besproken.”

“Public School Uniforms: Effect on Perceptions of Gang Presence, School Climate, and Student Self-Perceptions”
Wade, Kathleen Kiley; Stafford, Mary E. Education and Urban Society, 2003, Vol. 35. doi: 10.1177 / 0013124503255002.

Abstract: “deze studie probeert de relatie tussen openbare schooluniformen en enkele van hun beoogde resultaten te verduidelijken: student eigenwaarde en student en personeel percepties van bende aanwezigheid en school klimaat. De in de studie gebruikte instrumenten omvatten een vragenlijst over de aanwezigheid en identiteit van bendes, de National Association of School Principals Comprehensive Assessment of School Environments en het Zelfwaarnemingsprofiel van Harter voor kinderen. De deelnemers bestonden uit 415 studenten van de openbare middelbare school in de stad en 83 leraren. Uit de bevindingen blijkt dat, hoewel de percepties voor leerlingen niet varieerden in het uniforme beleid, leraren van scholen met uniform beleid lagere niveaus van aanwezigheid van bendes waarnamen. Hoewel de effectgrootte klein was, rapporteerden studenten van scholen zonder uniformen hogere scores voor zelfwaarneming dan studenten van scholen met uniform beleid. De perceptie van leerlingen en leraren over het schoolklimaat verschilde niet per uniform beleid.”

“The Effect of Uniforms on Nonuniform Apparel Expenditures”
Norum, Pamela S.; Weagley, Robert O.; Norton, Marjorie J. Family & Consumer Sciences, 1998. doi: 10.1177 / 1077727X980263001.

Abstract: “De uniformindustrie is de afgelopen 20 jaar gestaag gegroeid met meer aandacht van werkgevers die proberen een professioneel imago te creëren onder werknemers en schoolbestuurders die uniformen overwegen om schoolgeweld te beperken. Hoewel een belangrijk onderdeel van de menselijke kleding voor eeuwen, uniformen hebben weinig aandacht gekregen van onderzoekers van de kledingmarkt. Deze studie onderzoekt het effect van uniforme aankopen op de huishoudelijke uitgaven voor geselecteerde niet-uniforme kleding subcategorieën op basis van een economisch model van voorwaardelijke vraag. De uitgavenvergelijkingen worden geraamd aan de hand van de enquête over de consumptieve bestedingen 1990-1991. De resultaten wijzen erop dat consumenten gemiddeld geen uniformen vervangen voor andere kledingaankopen. In plaats daarvan lijken uniformen en niet-uniforme kleding een aanvulling te zijn op de aankopen van consumenten, wat resulteert in hogere huishoudelijke uitgaven voor niet-uniforme kleding. Deze resultaten zijn een eerste stap in het begrijpen van het economische effect dat uniforme aankopen, gemandateerd door werkgevers, scholen, of anderen, hebben op huishoudelijke kleding uitgaven.”

Schooluniformen: verbeteren ze echt de prestaties van de leerlingen, het gedrag? (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6121

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.