Skadat bilglas? Vi lagar eller byter din ruta | Bilbolaget.nu (2024)

Start / Verkstad service / Glasverkstad

Specialister på bilglas – lagar eller byter din ruta

Boka tid

Skadat bilglas? Vi hjälper dig oavsett skada.

Att laga stenskott eller byta vindruta i våra glasverkstäder är enkelt, tryggt och går snabbt. Våra kunniga glasmästare är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för just din bil. Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag och du betalar självrisken till oss. Vid behov hjälper vi dig med låne- eller hyrbil till förmånligt pris. Vi lagar stenskott på alla bilmärken och är auktoriserad märkesverkstad för att byta rutor på Volvo, Renault, Dacia, Hyundai och Ford. I Timrå kan vi byta rutor på alla bilmärken.

Genvägar

  • Boka tid
  • Hitta bilglasverkstad

Vi är experter på bilglas

Det finns många anledningar till att du ska välja oss som auktoriserad verkstad för att laga eller byta ditt bilglas. Våra kunniga glasmästare vet vad som krävs för din bil. De vet vilken metod, vilken vindruta och vilket lim som biltillverkaren rekommenderar.

De arbetar med professionella verktyg och originaldelar samt kan säkerställa att den teknik som är placerad i bilens ruta fungerar som den ska efter att den varit hos oss. Det är bra både för din bil och för din trygghet.

Boka tid i glasverkstaden

Lagar stenskott på alla märken

Du är välkommen till oss för att laga ditt stenskott oavsett vilket bilmärke du kör. Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig att boka en tid via chatt, mail kundtjanst@bilbolaget.nu eller telefon 020-50 02 50.

Om du har en Volvo, Renault, Dacia eller Ford är det enklaste sättet att boka direkt online.

Våra bilglasverkstäder

På samtliga orter kan vi laga bilglas och byta rutor. Klicka på respektive ort för att boka tid i glasverkstaden, hitta kontaktuppgifter, se öppettider och mycket mer.

Bollnäs

Hantverkargatan 3, 821 10 Bollnäs

Gävle

Södra Kungsgatan 61-63, 802 55 Gävle

Hudiksvall

Kullbäcksvägen 1, 824 30 Hudiksvall

Ljusdal

Kyrkogatan 9, 827 30 Ljusdal

Norrtälje

Estunavägen 13, 761 51 Norrtälje

Sandviken

Gävlevägen 88, 811 40 Sandviken

Sundsvall

Bultgatan 1, 853 50 Sundsvall

Söderhamn

Flygvägen 4, 826 39 Söderhamn

Timrå

Terminalvägen 2, 861 36 Timrå

Uppsala Kungsgatan

Kungsgatan 97, 753 18 Uppsala

Östhammar

Fabriksvägen 10, 742 34 Östhammar

Därför ska du välja vår bilglasverkstad

Vi både lagar och byter rutor

Oavsett om du bara behöver laga ett litet stenskott eller byta ut en hel ruta så hjälper vi dig gärna.

Vi tar hand om skadeanmälan

Vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag. Eventuell självrisk betalar du enkelt hos oss.

Snabb och smidig hantering

Att laga eller byta bilglas hos oss är enkelt och smidigt. Ta bara bilen till oss så sköter vi resten.

Rätt vindrutor och verktyg

Som auktoriserad märkesverkstad reparerar vi alltid din Volvo, Renault, Ford eller Dacia med originaldelar och rätt verktyg.

Passa på vid service

Eftersom vi är auktoriserade för såväl service som glasreparation kan vi se till att alla ärenden du har hos verkstaden åtgärdas samtidigt.

Specialiserade bilglasmästare

I våra glasverkstäder lagar kunniga bilglasmästare ditt stenskott eller byter din ruta på ett professionellt och fackmannamässigt sätt.

Boka tid nu

Laga eller byta bilglas?

I första hand försöker vi alltid laga din bilruta. Storleken på stenskottet och var det sitter avgör om det går att laga eller om vindrutan måste bytas. Det finns även en begränsning på hur många stenskott en ruta får ha.

Då lagar vi stenskott

  • Stenskott mindre än 2,5 cm
  • Tre eller färre stenskott
  • Inga sprickor
  • Stenskottet ej placerat inom 5 cm från ramen

Läs mer om stenskottsreparation

Då byter vi vindruta

  • Sprickor i rutan
  • Fler än tre stenskott
  • Stenskott för stora att reparera
  • Stenskott placerade mindre än 5 cm från ramen

Läs mer om vindrutebyte

Hur går det till?

Att laga stenskott eller byta ruta hos oss är väldigt enkelt. Du bokar en tid och tar med dig bilen till oss. Vi hjälper dig med kontakten med försäkringsbolaget och du betalar bara självrisken hos oss.

Skadat bilglas? Vi lagar eller byter din ruta | Bilbolaget.nu (1)

Vad kostar det att laga bilglas?

Självrisken för att laga stenskott ligger normalt på mellan 0 och 200 kr beroende på försäkringsbolag. Självrisken för att byta vindruta ligger normalt på mellan 1 500 och 3 000 kr beroende på typ av bil och försäkringsbolag.

Våra prisexempel ovan är baserade på att du har en halv- eller helförsäkring. Då betalar du självrisken och försäkringsbolaget står för resterande kostnad. Vi hjälper dig såklart med kontakten med försäkringsbolaget, allt du behöver göra är att åka till oss med din bil. Om du bara har trafikförsäkring kan du kontakta oss för prisuppgift.

Läs mer om vilka försäkringar som täcker en glasreparation

Det är alltid billigast om det går att laga bilrutan. Får du ett stenskott bör du därför laga det hos oss så fort som möjligt, innan rutan spricker och du tvingas betala för ett vindrutebyte.

Boka tid

Vanliga frågor från våra kunder

Hur bokar jag tid i bilglasverkstaden?

Om du har en Volvo, Hyundai, Renault, Dacia eller Ford är det enklaste sättet att boka tid online för reparation eller byte av bilglas.

Har du inte en bil från dessa märken kan du ringa till din lokala Bilbolaget verkstad, eller kontakta kundtjänst på telefon 020-50 02 50 eller e-post kundtjanst@bilbolaget.nu.

Hur fort kan man få en tid i glasverkstaden?

Att reparera och byta bilglas går ganska fort, därför har vi inte så långa kö-tider i våra glasverkstäder. Ofta kan du få en tid inom en eller några dagar.

Jag har bokat en tid, ska jag göra något fram tills dess?

Om du ska laga din ruta för att du fått ett stenskott är det bra om du sätter på ett stenskottsplåster eller en tejpbit ovanpå skadan. Detta för att inte f*ckt och smuts ska tränga in. Ska du byta ruta behöver du inte göra något, mer än att köra försiktigt när du åker till oss.

Hur betalar jag i glasverkstaden?

I våra glasverkstäder kan du betala med kort eller via CarPay-appen. Betalar du med CarPay eller Volvo- och Renaultkort får du dessutom bonus på summan.

Vad betalar jag?

Beroende på typ av glasskada och vad du har för försäkring betalar du olika mycket. Har du en hel- eller halvförsäkring betalar du självrisken till oss och så sköter vi resten. Har du bara trafikförsäkring betalar du summan vi kommit överens om direkt hos oss.

Går det på försäkringen att laga bilglas?

Ja, om du har en försäkring som täcker glasskador. Du betalar då bara självrisken och vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag. Det enda du behöver göra är att boka tid för att åtgärda glasskadan hos oss på Bilbolaget.

Se vilka försäkringar som täcker glasskada

Måste man ringa försäkringsbolaget först?

Nej, vi på Bilbolaget hjälper dig med det. Det enda du behöver göra är att boka en tid för byte av vindruta och ta din bil till oss på utsatt tid. Du betalar självrisken till oss och vi sköter kontakten med försäkringsbolaget.

Har du fler frågor? Kontakta kundtjänst via chatten eller 020-50 02 50 så hjälper vi dig.

Vill du veta mer?

Laga stenskott

Har du fått ett stenskott?

Det är viktigt att laga det snabbt så att rutan inte spricker. Att laga ett stenskott tar sällan mer än 30 min och kostar mellan 0 och 200 kr i självrisk. Vi reparerar stenskott på alla bilmärken och sköter kontakten med ditt försäkringsbolag.

Läs mer

Byta vindruta

Har du fått en spricka i vindrutan?

Att byta vindruta hos oss är enkelt, tryggt och går snabbt. Vi är auktoriserad märkesverkstad och byter rutor på Volvo, Renault, Dacia och Ford. Våra kunniga glasmästare är specialister på bilglas och vet precis vad som krävs för just din bil.

Läs mer

Serviceabonnemang

Slipp oro och oväntade utgifter

Teckna serviceabonnemang för enkelt och förmånligt bilägande. Med serviceabonnemang betalar du en fast, låg månadskostnad och slipper den höga engångssumman en service innebär. Som en prenumeration alltså, för nya och begagnade Volvo.

Läs mer

Nyheter, artiklar och testerSe alla

Stenskott eller sprucken ruta – se om din försäkring täcker skadan

Vi tittar närmare på vilka försäkringar som täcker reparation av stenskott eller byte av vindruta och jämför självrisken mellan olika bolag.

Läs mer

Imma i bilen – så löser du problemet

Att få imma i bilen är en erfarenhet många bilägare delar. Irriterande! Så löser du problemet och undviker imma på vindrutan i framtiden.

Läs mer

Därför ska du inte köra med en spricka i vindrutan

En sprucken vindruta är dålig av så många anledningar. Du ser sämre genom den, krocksäkerheten minskar och du kan få böter av polisen.

Läs mer

Kan man laga stenskott själv?

Kan man laga stenskott själv? Ja, MEN det betyder inte att det är något man bör göra själv. Vi berättar vad som blir billigast och bäst.

Läs mer

Se alla

Skadat bilglas? Vi lagar eller byter din ruta | Bilbolaget.nu (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5603

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.